Curtea de Apel Oradea a judecat, joi, cererea de arestare formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Oradea, pe numele ofiţerului Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea, reţinut cu o zi mai devreme pentru luare de mită în formă continuată.

În urma dezbaterilor, magistraţii Curţii de Apel Oradea au admis solicitarea procurorilor şi au dispus arestarea poliţistului pentru o perioadă de 29 de zile.

"Decizia magistraţilor orădeni poate fi atacată, prin recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a declarat Adrian Haş, expert informare publică din cadrul Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Oradea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a unui ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant organizată în cooperare cu poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor.

Inspectorul Sorin Văduva este acuzat că în perioada decembrie 2011 - iulie 2012, a pretins, în mai multe rânduri, 2.000 euro, pentru ca, în schimb, să urgenteze cercetările şi să soluţioneze favorabil o plângere penală depusă de un om de afaceri orădean împotriva unui partener care l-a înşelat.

Prima tranşă, de 500 euro, urma să fie predată poliţistului miercuri, 1 august, în faţa unui hotel din Oradea, unde acesta se cazase pe perioada concediului. Înainte de a preda banii, însă, orădeanul a făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie, iar ofiţerii DGA l-au reţinut pe Văduva imediat după ce a luat banii, într-o acţiune coordonată de procurorii DNA Oradea.