Magistraţii Tribunalului Bihor au emis, vineri, mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele unui tânăr de 25 ani din oraşul Ştei, acuzat de omor calificat.

Călin Lingurar este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor după ce a ucis un bărbat de 55 ani din Ştei, pe nume Petru Hurban, al cărui cadavru a fost descoperit, joi seară, pe un câmp dintre localităţile Ştei şi Petrileni, comuna Rieni, cu capul zdrobit şi purtând urmele mai multor lovituri.

"Autorul crimei a fost descoperit în aceeaşi seară, în urma cercetărilor efectuate în zonă de un echipaj complex format din poliţişti din Ştei şi Beiuş, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Este un tânăr din Ştei care lucra ca ciurdar într-un sat din zonă", a declarat BIHOREANULUI, vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

În urma audierilor, ciurdarul şi-a recunoscut fapta. Potrivit lui Moţiu, crima s-a petrecut de Sfântul Ilie, pe păşunea unde a fost găsit. "Au băut amândoi spirt sanitar, timp în care între ei a izbucnit o discuţie în contradictoriu, iar inculpatul a luat un par cu care şi-a ucis în bătaie victima", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Joi seară, Călin Lingurar a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, iar în cursul zilei de vineri a fost prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Bihor, care au emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 29 de zile.