Cu cât munceşti mai puţin, cu atât meriţi mai mult. Cam acesta pare să fi fost principiul pe baza căruia premierul Emil Boc l-a promovat pe bihoreanul Gheorghe Sârb, transformându-l din inspector guvernamental în secretar general al Ministerului Sănătăţii.

Numirea lui Sârb a fost făcută printr-o decizie a premierului, publicată miercuri, care prevede, sec, doar că aplică "principiul mobilităţii pentru domnul Gheorghe Sârb din funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului în funcţia publică de secretar general al Ministerului Sănătăţii".

Gheorghe Sârb a fost consilier local, subprefect şi prefect PDSR al judeţului Bihor până în anul 2004, când a candidat din partea PSD la Parlament, obţinând un loc de deputat. După un an, Sârb a migrat la PDL, partid în care a rămas până în anul 2008, când nu a mai obţinut o nouă candidatură.

Printr-un artificiu, după alegerile parlamentare de la finele anului 2008, el s-a declarat "apolitic" şi a fost numit subprefect, pentru doar o săptămână, după care a fost inclus în categoria înalţilor funcţionari publici printr-o decizie a premierului Emil Boc.

Anul trecut, a fost numit inspector guvernamental de către acelaşi premier, care l-a pus în subordinea Secretariatului General al Guvernului, iar după o lună l-a detaşat în judeţul Neamţ, cu precizarea că va îndeplini "atribuţii specifice din competenţa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei".

Sârb n-a muncit, însă, în judeţul Neamţ nicio zi. După o lună de la prima numire, el şi-a "rezolvat" detaşarea în judeţul Bihor, unde urma să primească, în baza unei alte decizii a premierului Emil Boc, "atribuţii specifice din competenţa Ministerului Administraţiei şi Internelor".

Recent, săptămânalul BIHOREANUL a dezvăluit că, în realitate, fostul prefect PSD şi deputat PDL n-a muncit nimic în tot acest an, pentru simplul motiv că nimeni nu i-a trasat nicio sarcină de serviciu: nici conducerea Secretariatului General al Guvernului, nici Ministerul Dezvoltării şi Locuinţei, nici Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Promovarea lui Gheorghe Sârb în funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii nu a fost explicată nici de către premierul Emil Boc, nici de către ministrul Cseke Attila.

Citiţi pe această temă şi articolul "Rentier de lux"