Un om de afaceri brazilian, arestat luna trecută de Judecătoria Beiuş şi anchetat sub acuzația de viol în formă continuată asupra unui copil în vârstă de 12 ani, este liber. Tribunalul Bihor a dispus ca omul de afaceri să fie plasat sub control judiciar. 

Decizia a fost luată luni, în procesul în care judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor a reanalizat cererea făcută de omul de afaceri Antonio Faccin pentru revocarea arestului preventiv. Inițial, pe 16 noiembrie, cererea i-a fost respinsă de Judecătoria Beiuş. Tribunalul a decis acum, însă, să admită solicitarea, dar numai în parte.

Concret, Faccin va ieşi din Arestul Poliţiei Bihor, însă a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu anumite interdicţii, între care şi cea de a părăsi judeţul şi de a lua legătura cu partea vătămată ori martorii din dosar. Decizia Tribunalului Bihor este definitivă. 

Cetăţeanul brazilian Antonio Faccin s-a stabilit de aproape un deceniu în zona Beiuşului, unde se ocupă de colectarea şi comercializarea ciupercilor proaspete. El e cunoscut în comunităţile de romi din zonă, unde s-a remarcat prin donaţii făcute copiilor din familiile nevoiaşe, fără ca până acum să fi avut vreo reclamaţie pentru comportament inadecvat. 

Luna trecută, însă, pe 3 octombrie, după cum a relatat şi BIHOREANUL, omul de afaceri a fost arestat preventiv la propunerea Parchetului Beiuş, care îl acuză că ar fi încercat să întreţină acte sexuale cu un copil în vârstă de 12 ani din localitatea Talpoş, comuna Batăr. 

"Inculpatul, în autoturismul său personal, prin constrângere psihică şi profitând de imposibilitatea persoanei vătămate de a-şi exprima voinţa, a încercat să întreţină cu persoana vătămată, minor în vârstă de 12 ani, un act sexual anal şi apoi a întreţinut cu minorul un act sexual oral", se arăta în comunicatul transmis la vremea respectivă de Parchetul Beiuş.

Iniţial, Faccin a fost arestat preventiv pentru 30 zile, iar la finalul lunii octombrie perioada a fost prelungită cu încă 30 de zile, printr-o soluție dată de Judecătoria Beiuș și menținută de Tribunalul Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!