Cunoscutul scriitor şi om politic Mircea Bradu, care a trecut marţi la cele veşnice, va fi înmormântat vineri, în Cimitirul Municipal. Ceremonia se va desfășura la Capela Haşaş, unde cei care l-au cunoscut şi i-au apreciat munca pot să meargă pentru a-şi lua rămas bun. Sicriul său va fi depus joi și în holul Teatrului Regina Maria.

Anunţul a fost făcut miercuri, de familia reputatului om de cultură bihorean.

"Cu profundă durere vă anunţăm că bunul nostru Mircea Bradu, omul de aleasă spiritualitate, a plecat dintre noi ieri, 22 iunie. A lăsat în urma sa o minunată operă literară, o viaţă plină de dragoste şi dăruire pentru semenii săi şi pentru oraşul Oradea, pe care l-a iubit atât", a transmis familia. 

Joi, de la ora 11, până la 13, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus în holul Teatrului Regina Maria, instituţia culturală pe care a condus-o între anii 1972 şi 1992 și care atunci a avut cea mai înfloritoare perioadă.

În aceeaşi zi, de la ora 17, va avea loc o slujbă religioasă la Capela Haşaş a Cimitirului Municipal Rulikowski, iar în următoarea zi, în acelaşi loc, de la ora 15, se va ține și slujba de înmormântare.

După cum se ştie, Mircea Bradu a decedat miercuri, la vârsta de 84 de ani, acesta suferind de multă vreme de probleme de sănătate şi fiind internat în ultimele săptămâni de viaţă la o clinică de boli cardiace.

Vezi mai jos probabil ultima filmare cu dramaturgul Mircea Bradu!