Alin Bobiţan, fostul şef de cabinet al lui Petru Filip, în vremea în care acesta era senator PDL, a fost reţinut, vineri după amiază, împreună cu un coleg de serviciu, Răzvan Ioniţă, pentru o mită de 1.000 euro.

Cei doi sunt angajaţi la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Bihor (instituţie desprinsă din fostul ARR) şi au fost prinşi în flagrant de DNA în timp ce luau mită de la administratorul unei firme de transport în schimbul unui control mai blând.

Potrivit unui comunicat făcut public, vineri, de Biroul de presă al DNA, pe 18 noiembrie Răzvan Ioniţă şi Alin Bobiţan l-au anunţat pe administratorul unei firme de transport că urmează să efectueze un control la societate. "Ca să fie indulgenţi în constatarea şi sancţionarea eventualelor abateri i-au pretins acestuia 1000 euro", se precizează în informare.

Administratorul i-a denunţat pe cei doi la DNA, iar joi, imediat după ce au luat banii, funcţionarii au fost ridicaţi de procurori.

Bobitan-in-catuse-la-tribunal-Oradea-bihoreanul_1.JPGBobiţan şi Ioniţă au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei  de vineri urmează să fie prezentaţi la judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

În timpul anchetei, procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor.

UPDATE:

Vineri seară, Tribunalul Bihor i-a arestat atât pe Bobiţan cât şi pe Ioniţă pentru 30 de zile. Soluţia nu este însă definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea.