Consiliul Județean Bihor pune la bătaie 250.000 lei pentru finanțarea unor proiecte culturale, destinate tineretului și unor acțiuni sociale și comunitare, ONG-urile și persoanele fizice interesate să obțină banii putând depune proiectele începând de joi, 24 martie, până la 15 aprilie.

Regulamentul de acordare a finanțărilor nerambursabile prevede că persoanele fizice sau juridice interesate pot depune cererile de finanțare pentru proiecte non-profit, de interes public, iar fondurile vor fi acordate în limita bugetului disponibil, care pe anul în curs sunt de 250.000 lei.

Evaluarea și selecția proiectelor vor avea loc în perioada 18 - 29 aprilie, iar o condiție elementară este ca durata maximă de implementare a acestora să fie 15 decembrie 2022.

Fondurile sunt distribuite astfel: pentru proiecte culturale 125.000 lei, pentru proiecte de tineret 75.000 lei, iar pentru proiecte social-comunitare 50.000 lei.

Principiile care stau la baza atribuirii contractelor de finanțare sunt libera concurență, eficacitatea utilizării fondurilor publice, transparența, tratamentul egal, excluderea cumulului, anualitatea și cofinanțarea.

Fiecare solicitant va trebui să contribuie la proiect cu cel puțin 10% din valoarea totală a acestuia.

Printre criteriile de acordare a finanțărilor nerambursabile se numără relevanța proiectului propus prin raportare la obiectivele programului, experiența anterioară a organizației, claritatea și realismul planului de acțiune și dimensiunea impactului prevăzut.

Regulamentul și formularele de înscriere sunt disponibile pe site-ul CJ Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!