Magazinul de etnobotanice care funcţiona lângă Gara Oradea, pe strada Republicii 82, sub denumirea Budha Bar Întreprindere Individuală, a fost închis marţi de către comisarii OPC Bihor.

Potrivit şefului Comisariatului Judeţean, Traian Bejan, angajaţii OPC au găsit aici "produse pentru care nu s-au putut prezenta certificate de conformitate şi buletine de analiză, astfel cum prevede Legea 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare".

Pe lângă decizia de închidere a magazinului pe 6 luni, OPC a aplicat Întreprinderii Individuale Tîrb Marius, în numele căreia funcţiona unitatea, şi o amendă contravenţională de 6.000 de lei.

Angajaţii OPC Bihor au intenţionat să facă un control şi la magazinul Euphoria din strada Emilian Chitul (care se mutase aici din strada Moscovei), însă - deşi pe uşă era anunţat un program non-stop - magazinul era închis. "Din acest motiv ne vom repeta acţiunile de control", a spus pentru BIHOREANUL şeful OPC Bihor, Traian Bejan.