Poliţişti ai Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice din 19 judeţe, inclusiv din Bihor, desfăşoară 60 de percheziţii domiciliare în 15 judeţe, precum şi în municipiul Bucureşti, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni de evaziune fiscală. O percheziţie se derulează la această oră şi în Bihor.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, acţiunea declanşată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, se desfăşoară în județele Mureș, Galați, Brașov, Prahova, Alba, Vrancea, Ilfov, Teleorman, Suceava, Iași, Botoșani, Timiș, Sălaj, Satu Mare, Bihor, precum și în municipiul București.

„În fapt, s-a reținut că, în perioada 1 ianuarie 2015 - 31 august 2019, o societate comercială, din județul Mureș, ar fi înregistrat pe conturile de cheltuieli facturi fără conținut economic real, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA", se arată în informare.

Paguba cauzată bugetului statului este estimată, până în prezent, la 750.000 lei.

La finalul acţiunilor, mai multe persoane din județele Cluj, Dolj, Mehedinți, Călărași și Giurgiu vor fi conduse la sediul Inspectoratului judeţean de Poliţie Mureş, pentru audieri. 

Acțiunea este desfășurată cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție județene Galați, Brașov, Prahova, Alba, Vrancea, Ilfov, Teleorman, Suceava, Iași, Botoșani, Timiș, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Dolj, Mehedinți, Călărași și Giurgiu.

La acțiune participă și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Mureș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!