Primăria Oradea va băga buldozerul în casele de pe strada Plevnei. Municipalitatea a demarat procedura de expropriere a unui şir de case în vederea lărgirii la două benzi a arterei care va lega strada Tudor Vladimirescu de viitorul pod al Centenarului, aflat în construcţie.

"Se va proceda la lărgirea şi îndreptarea carosabilului existent, prin afectarea unui rând de case: pe sensul de mers dinspre strada Tudor Vladimirescu se va lărgi carosabilul pe partea cu numere impare (partea stângă), respectiv pe tronsonul dintre străzile Simion Ştefan şi Călăraşilor, respectiv Principatelor Unite, se va lărgi carosabilul pe partea cu numere pare (partea dreaptă)", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

În pregătirea investiţiei, municipalitatea a demarat procedura de expropriere a imobilelor care vor fi demolate.

În perioada 5-9 februarie, angajaţii Primăriei, împreună cu un expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România, vor inventaria bunurile ce vor face obiectul exproprierii, pentru ca proprietarii să poată fi despăgubiţi.

"Primăria îşi propune ca până la sfârşitul lunii iunie să vireze integral contravaloarea caselor expropriate", se menţionează în comunicat.

Ulterior, proprietarii vor avea la dispoziţie 8 luni să îşi găsească altă locuinţă, termenul limită stabilit pentru eliberarea caselor fiind data de 1 martie 2019.

Lucrările de lărgire a străzii Plevnei se vor derula în cursul anului 2019 şi vor consta în amenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistei de biciclete, rezolvarea scurgerii apelor pluviale, refacerea iluminatului public şi relocarea reţelelor aeriene în subteran.