Societatea de termoficare a început din 1 iulie inventarierea racordurilor, contoarelor, caloriferelor şi suprafeţelor radiante ale imobilelor orădene. "Oamenii noştri verifică contorul şi suprafaţa radiantă. Inventarul vizează îndeosebi consumatorii privaţi care nu sunt contorizaţi şi şi-au făcut modificări ale corpurilor de încălzit fără să ne anunţe", a declarat Mihai Cabai, directorul Termoficare Oradea.

Cabai a mai spus că echipele de control vor verifica cu precădere instalaţiile deţinute de consumatorii de la case şi mai puţin pe cei care locuiesc la bloc, unde obligaţia inventarierii instalaţiilor revine asociaţiilor de proprietari.

Potrivit Legii serviciului public de alimentare cu energie termică 325/2006 şi Contractului cadrul de furnizare a energiei termice, utilizatorii de energie termică sunt obligaţi să permită accesul operatorului la instalaţiile aflate în folosinţa sau posesia lor, pentru verificarea funcţionării şi integrităţii acestora.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "Căldura" la control! Asociaţiile de proprietari au trecut la inventarierea caloriferelor din apartamente