Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor a evaluat luni rezultatele acţiunii de control pe care inspectorii DSVSA au executat-o în data de 30 aprilie pentru verificarea activităţilor de producţie, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare destinate zilei de 1 Mai, cu accent pe cele "specifice", adică mititei, produse pentru grătar, bere, fructe şi legume.

Potrivit unui comunicat de presă al DSVSA, au fost vizate în special unităţile producătoare, supermarket-urile, depozitele alimentare şi unităţile de alimentaţie publică (restaurante, fast food, chioşcuri) din zonele turistice ale judeţului.

Rezultatul acestei acţiuni, potrivit DSVSA, a fost "foarte mulţumitor, traducându-se prin lipsa oricăror situaţii neplăcute care să necesite intervenţia autorităţilor competente în siguranţa alimentelor şi a sănătăţii publice".

Pe de altă parte, însă, spune acelaşi comunicat, "au fost verificaţi peste 100 operatori economici şi au fost aplicate 45 sancţiuni, din care 32 de avertismente şi 13 amenzi contravenţionale în valoare totală de 17.800 lei". De asemenea, inspectorii DSVSA au retras de la consum 98 kg produse de origine animală, în valoare totală de aproximativ 10.000 lei.