A devenit o tradiție ca Teatrul Szigligeti să ofere publicului, chiar în seara de Revelion, un spectacol în premieră. În acest an, orădenii sunt invitați la opereta „Silvia”, pentru care au început deja repetițiile. 

Potrivit unui comunicat trimis miercuri de organizatori, pe lângă actorii trupei Szigligeti, în producție vor juca toți membrii Ansamblului Nagyvárad, alături de un cor de 12 persoane de la Universitatea Partium și o orchestră de 16 muzicieni.

„Silvia” a fost jucată ultima dată în Oradea în anul 1955, în regia lui Gróf László, se mai arată în informarea Teatrului Szigligeti. 

„Opereta de mare anvergură scrisă de Emmerich Kálmán a avut premiera absolută în anul 1915, la Viena. Textul a fost tradus din germană în maghiară și montat în 1916 la Budapesta, iar în 1954, revăzut de Békeffy István și Kellér Dezső pentru a-i oferi un rol mai important faimoasei soprane Honthy Hanna, vedeta teatrului maghiar din vremea respectivă. În Oradea se va juca această ultimă traducere, devenită între timp cea mai îndrăgită versiune în limba maghiară a operetei”, se precizează în comunicat. 

La prima lectură a textului, regizoarea Novák Eszter a subliniat că începutul secolului XX a fost perioada de glorie a secesionului, precum și a cabaretului maghiar, „nu numai la Budapesta, ci și în Oradea, motiv pentru care reprezentarea vizuală și atmosfera montării Szigligeti le va părea familiară spectatorilor din orașul nostru”. 

Premiera va avea loc în 31 decembrie, adică în seara de Revelion.

Distribuția este următoarea: Leopold Maria, prințul Lippert-Weilersheim: ifj. Kovács Levente, Cecilia, soția lui: Tóth Tünde, Edvin, fiul lor: Polák Ferenc s. u. / Nagy László Zsolt, Silvia, chansonette: Tasnádi-Sáhy Noémi, Groful Kaucsiano „Bóni”: Sebestyén Hunor, Baronesa Stazi: Kocsis Anna / Ilyés Klaudia, Kerekes Ferkó: Dimény Levente, Miska, chelnerul: Kocsis Gyula, Generalul: Kiss Csaba, Tonelli, Mac Grave: Tőtős Ádám, Mérő: Scurtu Dávid, Endrei, Arhiducele Ferdinand: Balogh Attila, Aranka, Contesa Leontine: Fodor Réka, Julis: Törteli Nadin. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!