Tinerii judoka orădeni au obținut opt clasări pe podium la întrecerile celei de-a II-a etape a Euroligii Regionale de juniori III U16, întreceri care s-au desfășurat sâmbătă și duminică la Subotica, în Serbia.

Competiția a reunit la start peste 300 de sportivi proveniți din  Serbia, Bosnia Herțegovina, Croația, Ungaria și Romania, iar printre protagoniști s-au aflat membrii delegației de sportivi orădeni de la Liberty LPS CSS Oradea.

Cele mai bune rezultate le-au obținut Alexandru Popa, la 60 kg și Alex Creț, în cadrul categoriei 73 kg, ambii încheind pe primul loc.

Pe locul II s-au clasat Robert Boldiș, în limitele categoriei 55 kg și Tudor Blahuța, la +81 kg.

Pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere s-au situt:  Bianca Suciu (la +63 kg), Norbert Domuța (55 kg), Cristian Popa (60 kg) și David Fodor (66 kg).

Antrenorul Emil Morar s-a declarat mulțumit de evoluția tinerilor judoka orădeni, cu „o mențiune pentru cei doi campioni, Alexandru Popa și Alex Creț, care au câștigat toate meciurile la ippon (înainte de limita timpului regulamentar), prin proiectări spectaculoase din picioare sau tehnici în lupta la sol”.

Pentru bihoreni urmează etapa a III-a a competiției, care va avea loc la Szeged, în Ungaria, tot în această lună și ultima etapa, a IV-a, programată la Osijec, în Croația, în octombrie.