Toţi cei opt sportivii bihoreni de la LPS Liberty Oradea care au participat, sâmbătă şi duminică, în localitatea Siklos din Ungaria, la întrecerile celei de-a XVI-a ediţii a turneului internaţional de judo dotat cu Trofeul "Thermal Spa Tenkes Cup Internaţional", au urcat pe podium.

La ediţia din acest an a competiţiei au participat peste 600 de sportivi din Ungaria, România, Croaţia, Slovacia, Rusia, Slovenia, Serbia şi Bosnia-Hertegovina. Printre ei s-au numărat şi 8 judoka legitimaţi la LPS Liberty Oradea, ei concurând la categoria de varstă juniori II (U 18).

Spre bucuria lor, deşi veneau după o perioadă destul de lungă fără competiţii, "în care s-au pregătit cu dorinţă si ambiţie, inclusiv pe perioada vacanţei de vară, când au avut şi cate două antrenamente pe zi", după cum a declarat antrenorul Emil Morar, orădenii au avut o comportare bună în Ungaria, toţi reuşind să urce pe podium şi, astfel, să intre în posesia unor frumoase trofee oferite de organizatori.

Pe primul loc s-au clasat: Alexandru Popa (la categoria 60 kg), Cristian Popa (66 kg), Alex George Creţ (81 kg) şi Alex Mierlut (+90 kg). Locul II a fost ocupat de: Robert Boldiş (60 kg), Norbert Domuţa (66 kg) şi David Fodor (73 kg). În fine, pe treapta a III-a a podiumului d epremiere a urcat Cosmin Suciu, la 60 kg.

Antrenorul Emil Morar s-a declarat mulţumit atât de rezultatele obţinute la acest turneu, dar mai ales de "dorinţa şi ambiţia cu care ei au luptat la turneu, în compania unor sportivi destul de valoroşi", după cum a precizat tehnicianul.

Judoka orădeni urmează să participe la un stagiu internaţional de pregatire la Arad, în perioada 21-24 august, iar apoi din 26 august îşi vor "încarca din nou bateriile" într-un cantonament la Arieşeni, având ca obiectiv, la sfârşitul lunii septembrie, obţinerea unei medalii la Finala Campionatului Naţional pentru echipe de cadeţi, care se va desfăşura la Ploieşti.