Primăriile din Oradea şi Paleu vor amenaja un drum nou de legătură între cele două localităţi prin livezile de deasupra sanatorului TBC.

Drum peste deal

"Este vorba de o legătură peste deal, din zona străzii Izvorului, de la la fostul sanatoriu de pmeumoftiziologie, care va ieşi pe culme în zona Săldăbagiu de Munte, la drumul comunal 37 spre Paleu", a declarat primarul Ilie Bolojan, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Lung de 2,4 kilometri, noul drum va fi construit în proporţie de 40% pe suprafaţa administrativă a municipiului şi 60% în comuna Paleu. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor și vor fi finalizate în 2020.

"Am stabilit cu colegii din Paleu să actualizăm până la sfârşitul anului studiul de fezabilitate al lucrării. Este nevoie de o expropriere pe care Consiliul Local Paleu şi-o va asuma. Ulterior, în primăvara anului viitor vom organiza o licitaţie astfel încât în 2020 să existe încă un drum de legătură cu zona Paleu", a declarat primarul.

A treia legătură

Lucrările, estimate la 8 milioane lei, vor fi suportate din bugetele locale ale celor două localităţi. Termenul de execuţie va fi de 7 luni de la data semnării contractului.

Aceasta va fi cea de-a treia legătură nouă între Oradea şi comunele limitrofe, după deschiderea drumului de Sântandrei cu ieşire în intersecţia şoselei de centură cu strada Alexandru Cazaban, programată pentru luna decembrie, şi legătura cu comuna Oşorhei prin Podgoria, programată să fie finalizată în 2019.