Din lotul naţional al României care a participat la Campionatul Mondial de Taekwon-do ITF din Finlanda, de la Tampere, din perioada 4-9 septembrie, au făcut parte şi opt sportivi orădeni din cadrul clubului Wolf, care la rândul lor au contribuit la rezultatul istoric obţinut. Cu cele 12 medalii de aur, 18 de argint şi 14 de bronz, România a devenit noua campioană a lumii la Taekwon-do ITF. 

În ce priveşte rezultatele sportivilor orădeni de la CS Wolf, ei au contribuit cu 3 medalii de aur, 7 de argint şi 2 de bronz. 

Principala performeră a clubului a fost Daria Crina Gui, care a devenit campioană mondială la proba de tehnici speciale pre juniori feminin şi la luptă individual pre juniori feminin - 52 kg. În urma acestor rezultate excepţionale, la finalul competiţiei Daria a fost desemnată cea mai bună sportivă a lumii la pre juniori feminin.

De asemenea, Molnár Balázs şi Bajgyik Baranyi Botond au devenit campioni mondiali la luptă echipe pre juniori masculin.

Medaliile de argint şi titlurile de vicecampioni mondiali au fost revendicate de următorii: Molnár Balázs, la luptă pre juniori masculin - 65 kg; Szabó János la tull echipe juniori masculin; Daria Gui, Denisa Gui şi Larisa Cornea, la tehnici speciale echipe pre juniori feminin; Barbara Simon, la tehnici speciale echipe juniori feminin şi la spargeri forţă echipe juniori feminin, şi Tálinger Alex la spargeri forţă echipe seniori masculin. 

"Având în vedere că Molnár Balázs a plecat la concurs cu un deget al piciorului rupt, pentru noi rezultatul lui are valoarea unei medalii de aur", a transmis conducerea clubului orădean, într-un comunicat.

Medaliile de bronz au fost cucerite de: Denisa Gui, la luptă individual pre juniori feminin - 48 kg, şi Daria Gui, la tull echipe pre juniori feminin.

Cu aceşti orădeni în componenţă, echipele României de seniori masculin, seniori feminin, juniori masculin şi pre juniori masculin au fost desemnate cele mai bune echipe al campionatului.

"Doresc să-i felicit şi pe această cale pe sportivii mei. A fost un campionat remarcabil din toate punctele de vedere. Prin multe sacrificii, foarte multă muncă, au ajuns cei mai buni din lume! Aceşti sportivi pot fi exemple pentru colegii lor, dar fără exagerare, pentru întreaga generaţie a lor. Dragi sportivi, aţi făcut parte din acest moment extrem de important din istoria Taekwon-do-ului românesc, dar prin voi am făcut parte şi noi: antrenorii de cluburi, părinţi, rude, aparţinători, toţi cei care am ţinut pumnii pentru voi, pentru întregul lot naţional", a transmis antrenorul şi preşedintele clubului Wolf Oradea, Harascsák Gyula - 4 Dan.

La Campionatul Mondial de Taekwon-do ITF din Finlanda au participat peste 1200 de sportivi din 56 de ţări de pe 6 continente.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!