Reprezentanții alianței USR-PLUS în Bihor au aplaudat duminică seară, la propriu, victoria candidatului dreptei la primăria Capitalei, Nicușor Dan. Totuși, aceștia spun că așteaptă rezultatele scrutinului în județul Bihor cu un optimism rezervat.

Majoritatea celor adunați duminică seară, după închiderea urnelor, la sediul din strada Vasile Alecsandri, în frunte cu președintele USR, Silviu Dehelean, și candidatele alianței pentru Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, Ioana Mihăilă și Simona Bișboacă, urmăreau cu ochii în telefoanele mobile informații despre rezultatele alegerilor pe site-urile de știri.

Când unul din posturile centrale de televiziune au anunţat victoria obţinută în Capitală de candidatul dreptei, Nicuşor Dan, împotriva pesedistei Gabriela Firea, asistenţa a izbucnit în urale şi aplauze. "Întotdeauna cei care câştigă Capitala dau trendul naţional", a spus optimist, preşedintele Dehelean.

Treptat, însă entuziasmul a început să se topească. În lipsa unor sondaje care să dea o imagine rezultatelor din plan judeţean şi local, aliaţii au început să îşi contacteze oamenii din secţiile de votare pentru o numărare paralelă.

"Deocamdată ştim doar că URS-PLUS a câştigat Bucureştiul şi Constanţa. Semnele sunt bune, dar va trebui să aşteptăm câteva ore rezultatele din plan local", a spus Dehelean.

Odată cu primele numărători, reprezentanţii USR-PLUS şi-au mai temperat entuziasmul. "Pentru Bihor aşteptăm rezultatele cu un optimism rezervat. Aici ne-am confruntat cu un UDMR puternic şi cu un PNL foarte puternic", a declarat acesta.

Dehelean le-a mulţumit candidaţilor alianţei, începând cu Mihăilă şi Bişboacă, pentru "campania energică, deschisă şi apropiată de oameni" dar, la fel ca şi colegii săi, s-a ferit să facă pronosticuri.