Majoritatea PSD-PC-UDMR din Consiliul Local, constituită după trecerea la PSD a democrat liberalei Adelina Coste, a rezistat mai puţin de două săptămâni. Consilierul local Teofil Filimon a depus săptămâna trecută o notificare la secretariatul Consiliului Local prin care a anunţat că, în baza OUG 55, a renunţat la calitatea de membru PC şi îşi va continua mandatul în calitate de consilier independent.

Filimon şi-a justificat gestul prin intermediul unui comunicat de presă transmis luni din care transpare opţiunea sa pro-Bolojan şi, ca atare, faţă de grupul PNL-PDL.

Consilierul a arătat că la alegerile locale din 2012 a candidat pe listele USL din partea Alianţei de Centru-Dreapta (ACD) formată din PNL şi PC susţinând un program de dezvoltare a municipiului pe care vrea să îl vadă materializat.

"Am decis să-mi continui activitatea de consilier local în calitate de independent, pentru a nu fi supus unor presiuni politice, exercitându-mi votul potrivit conştiinţei mele. Consider că pentru mine e cea mai bună modalitate de a susţine în continuare proiectele benefice pentru dezvoltarea oraşului", scrie consilierul.

Declaraţia alesului trebuie luată cu titlu de inventar, în condiţiile în care acesta nu s-a înregimentat politic în PNL sau PDL, iar experienţa a demonstrat că este capabil de reacţii imprevizibile.

Spre surprinderea reprezentanţilor coaliţiei majoritare, în şedinţa din luna martie, Teofil Filimon s-a abţinut de la vot, alături de reprezentanţii opoziţiei, făcând ca proiectul primarului Ilie Bolojan de strămutare a Muzeului Ţării Crişurilor în incinta Cetăţii să fie respins la doar un vot diferenţă.

Respingerea proiectului, intens dezbătută în spaţiul public, a fost una dintre înfrângerile usturătoare suportate de edil în acest mandat, cu atât mai greu de digerat cu cât Bolojan era convins că grupul său deţine majoritatea în CL. La acea dată consilierul şi-a justificat votul prin faptul că grupul PC, al cărui singur reprezentat este, nu a fost consultat în prealabil.

Citeşte pe aceeaşi temă: Majoritari minoritari: PSD şi-a pierdut supremaţia în Consiliul Local, după ce un PC-ist a devenit "independent"