Iluminatul public din Oradea a pornit luni seară cu circa o oră întârziere, lăsând străzile oraşului în întuneric. 

Potrivit viceprimarului Mircea Mălan, situaţia s-a înregistrat în toate cartierele oraşului, după ce Electrica a omis faptul că în weekend s-a trecut la ora de iarnă.

"Am discutat cu domnul Boja (n.r - Ionel Boja, directorul Sucursalei Oradea a Electrica Distribuţie), şi este vorba despre faptul că nu şi-au corelat cum trebuie calendarul cu trecerea la ora de iarnă. Anul acesta, ora de iarnă a venit mai repede cu o săptămână, lucru pe care cei de la Electrica l-au scăpat din vedere", a declarat luni seară pentru BIHOREANUL Mircea Mălan.

Întâmplarea i-a scos din sărite pe şoferi, cu atât mai mult cu cât traficul prin oraş se desfăşoară şi aşa cu dificultate din cauza şantierelor, dar şi pe pietoni, care au fost nevoiţi să circule în beznă.

Conform viceprimarului Mălan, "de mâine situaţia se va reglementa şi iluminatul public va porni în jurul orei 18, când se întunecă".

România a trecut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora de iarnă, ora 4 devenind ora 3. Trecerea de la ora de vară la ora de iarnă are loc în fiecare an în ultimul weekend din luna octombrie.