Oradea are din nou o campioană la polo juniori! Asta, după ce formaţia de juniori III a clubului CSM Oradea a dominat turneul final din acest an al Campionatului Naţional.

Turneul retur al fazei finale din cadrul CN de juniori III s-a desfăşurat în această săptămână, de marţi până sâmbătă, la Bazinul Crişul din Oradea, aici unde trupa pregătită de trioul de antrenori  Christian Sandor, Ivan Fejer şi Sandor Nagy şi-a învins toţi adversarii şi a terminat detaşat pe primul loc.

Marţi, în prima zi, băieţii de la CSM au trecut cu 15-1 de concitadinii de la CS Crişul. Apoi, miercuri au înregistrat un dublu succes, 18-6 cu Triumf Bucureşti şi 18-3 cu Viitorul Cluj. Joi orădenii au depăşit Steaua, cu 13-4, iar vineri, în ultima zi, au învins şi Dinamo, cu scorul de 11-8.

Astfel, formaţia CSM Oradea a devenit campioană naţională la polo pe apă, categoria juniori III, după ce a terminat sezonul 2020-2021 numai cu victorii pe linie.

În ultimul meci al turneului final, cel de vineri, cu Dinamo, orădenii de la CSM s-au impus la o diferenţă de trei goluri, cu 11-8, după ce pe sferturi s-a consemnat: 4-0, 2-1, 4-2, 1-5.

În această partidă, Andrei Marinescu a fost principalul marcator al CSM-ului, cu patru goluri. Au mai înscris însă şi: Benett Bajuzs şi Mark Tokai câte două ori, Raul Şandru, Ianis Soponar şi Mihai Fitero,  câte un gol.

De menţionat că, la faza finală a Campionatului Naţional tinerii poloişti de la CSM Oradea au avut 14 victorii din tot atâtea posibile.

Iată şi lotul de jucători al echipei care a devenit campioană a României la juniori III: Marcu Szilagyi, Cristian Burlea, Benett Bajus, Bogdan Ţecu, Antoniu Martin, Mark Tokai, Botond Sarkozi, Andrei Marinescu, Raul Şandru, Ianis Soponar, Mihai Fitero, Marius Borbei, Balint Barbely, Balthasar Majoros-Garofeanu, Alex Nagy şi Christopher Acatrinei.