Lucrările la pasajul suprateran de pe centura Oradiei situat lângă strada Universităţii au fost finalizate, iar de joi, 29 aprilie, de la prânz vor fi deschise circulaţiei toate cele patru benzi ale pasajului, au transmis reprezentanţii Primăriei. 

"Panourile fono-absorbante, care vor proteja şi vor asigura confortul locuitorilor cartierului Europa, au fost instalate. De asemenea, s-a realizat şi turnarea stratului final de asfalt pe benzile de ocolire. În prezent se lucrează la ultimele marcaje laterale ale pasajului", se arată în comunicatul transmis miercuri. 

Primele două benzi de circulaţie, câte una pe fiecare sens, au fost deschise traficului în luna martie.

Construit de Primăria Oradea, prin Direcţia Tehnică, lângă Piaţa 100, pasajul suprateran a fost executat de-a lungul şoselei de centură a municipiului, în zona străzii Universităţii. Are trei deschideri de 24 m şi o lungime de 72 m, lungimea totală a rampelor fiind de 473 m.

Lucrările au fost executate de firma SC Porr Construct SRL şi au demarat în octombrie 2019. Valoarea la care a fost adjudecată lucrarea este de 30.103.485,75 lei (fără TVA).

Pasajul Universităţii este cel de-al treilea pasaj suprateran realizat de Primăria Oradea pe şoseaua de centură a municipiului, după cele de la intersecţiile cu DN 76, respectiv DN 79.