Pasajul suprateran de pe şoseaua de centură a Oradiei, construit în dreptul Pieţei 100, a fost deschis circulaţiei vineri, la ora 17, fără festivităţi de inaugurare şi tăieri de panglici.

Pentru început a fost deschisă o singură bandă pe sensul de mers dinspre Borş spre Cluj, pentru ca o jumătate de oră mai târziu să fie deschisă traficului încă o bandă de circulaţie dinspre Cluj către Borş.

"Începând din această seară se va circula pe pasaj în ambele sensuri de mers pentru că mai este de lucru la montarea panourilor fono-absorbante menite să protejeze confortul locuitorilor din cartierul Europa. Chiar dacă se circulă pe o bandă, traficul este însă mult mai relaxat pentru că şoferii nu mai sunt obligaţi să devieze pe benzile de ocolire ale pasajului", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Florin Birta, aflat la faţa locului.

Potrivit primarului, în perioada următoare muncitorii mai au de finalizat lucrările la benzile de ocolire şi noul sens giratoriu de sub pasaj.

După cum BIHOREANUL a mai anunţat, pe durata lucrărilor la benzile de ocolire, circulaţia pe şoseaua de centură se va desfăşura pe pasaj, chiar dacă restricţionată, iar accesul la Piaţa 100 şi în parcul industrial din strada Ogorului se va face pe noul drum de legătură care începe de la parcarea magazinului Leroy Merlin.

Investiţia se va finaliza cu trasarea marcajelor rutiere şi amenajarea sub pasaj a unei treceri de pietoni semaforizate pentru trecătorii care vor să ajungă la Piaţa 100.

Conform contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările de construcţie a pasajului, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, trebuie finalizate în aprilie 2021.