Un nou club orădean s-a afiliat la Federaţia Română de Box şi va trimite sportivi la competițiile oficiale. Este vorba despre Asociația Club Sportiv „Moga Răzvan” Oradea, club înființat în 2023.

Cel care a pus bazele clubului este Răzvan Moga, fost pugilist, dar și practicant de kick-box și wu-shu. Acesta a trecut la o amplă selecţie, iar în prezent are la antrenamente peste 20 de copii și adulți, dintre care speră să se remarce cât mai mulţi pentru a atinge performanţa sportivă.

Pentru cei care vin la sală şi au calităţi care-i recomandă, Răzvan spune că „e foarte important ca atât ei, cât și familia să-și dorească acest lucru, să vină cu plăcere la antrenamente”.

Noul club orădean de box şi-a propus să asigure încă de la început condiţii cât mai bune sportivilor.

„Copiii nu aduc niciun leu de acasă. Antrenamentele sunt gratuite, le oferim echipament, vitaminizare, medicație. Vrem să oferim și niște pachete pentru copiii care muncesc și sunt serioși în drumul spre performanță”, după cum a mai precizat Răzvan Moga.

Primii pugilişti de la ACS „Moga Răzvan” Oradea care vor intra în competiţiile oficiale sunt Mădălina Borţiş şi Raul Luca, cei care vor boxa în această toamnă la Campionatele Naţionale.

Mădălina Borțiș, în vârstă de 20 de ani, va lua startul la Campionatul Național de senioare, ce va avea loc la Constanța în perioada 16-22 septembrie. Ea va concura în cadrul categoriei 66 kg.

Apoi, în luna octombrie va urca în ring și Raul Luca, un tânăr de 14 ani, care va concura la Campionatul Național de box pentru cadeți.

„Toți sportivii care participă la concurs pentru clubul nostru beneficiază de suplimente, abonament gratuit, transport, cazare și mâncare la competiție. Doar cei serioși, perseverenți și cu calități pentru performanță vor beneficia, însă, de aceste burse. Mulțumesc frumos tuturor sponsorilor care cred în mine și susțin sportul și performanța pentru municipiul Oradea”, a ţinut să transmită Răzvan Moga.

Pentru a desfăşura activitatea în bune condiţii la clubul pe care l-a constituit, Răzvan se bazează şi pe activitatea antrenorilor Dacian Bungău şi Iosif Chezan, pe cea a preparatorului fizic Cristian Gurău și a nutriționistului Mihai Vargics. De asemenea, are şi un psiholog sportiv la club, în persoana Roxanei Heredeu.

Mottoul noului club de box din Oradea este „Totul despre sport, pentru sport”, iar antrenamentele pugiliștilor se desfășoară la sala Heredeu Gold Gym Ioșia de luni până vineri, orele 17:00-18:00 (copiii), 18:00-19:00 (adulții), iar sâmbăta programul comun este 10:00-11:40.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!