Formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea se va baza şi în sezonul următor pe serviciile jucătorului american Stephen Holt, care va continua la echipa bihoreană în al treilea an consecutiv.

În vârstă de 31 de ani şi înalt de 1,93 metri, Stephen evoluează pe poziţiile 1 şi 2. El a bifat până acum nouă sezoane din cariera de jucător profesionist, în timp ce la CSM CSU Oradea este din vara anului 2020, după ce a jucat în SUA, Australia, Andorra, Spania, Cehia, Polonia, Kazahstan şi Slovenia.

Din 2020, de când se află la formaţia bihoreană, Holt a ajutat CSM CSU să dispute finala Ligii Naţionale, dar şi pe cea a Cupei României, iar în cel de-al doilea sezon la Oradea, Stephen a cucerit medalia de bronz în Liga Națională și a triumfat în manieră entuziasmantă în concursul de aruncări de trei puncte, organizat cu ocazia inaugurării Oradea Arena, pe 20 aprilie, în acest an, în cadrul All Star Game.

„Stephen Holt este un jucător de mare angajament. El depune efort susținut în apărare, poate să joace perioade îndelungate de timp cu un nivel de intensitate ridicat și nu se sfiește să-și asume rolul de principal apărător al celui mai periculos jucător de perimetru din echipa adversă. Totodată, el are capacitatea să creeze, dar și să finalizeze în faza ofensivă. Totul este completat de caracterul și buna dispoziție de care dă dovadă în permanență, elemente ce au contribuit consistent la atmosfera din vestiar încă de la sosirea sa pe malul Crișului Repede”, transmite conducerea clubului în prezentarea făcută sportivului, la prelungirea contractului.

Într-un interviu acordat publicației Gazeta Sporturilor, Stephen Holt a lăudat Români și, în special, Oradea. 

„V-aș invita și pe voi, românii, și pe oricare străin să vizitați unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, Oradea, care este plin de oameni de bună-credință. Cel puțin eu simt că această urbe are vibe-ul potrivit pentru mine și familie”, a spus Holt pentru gsp.ro

El a spus că apreciază că românii vorbesc foarte bine limba engleză și, în plus, vor „să te ajute cu orice”. 

După All Star Game-ul desfășurat la Oradea, Stephen Holt i-a făcut fericiți pe doi fani ai CSM, dăruindu-le bascheții cu care a obținut trofeul de la concursul de aruncări de 3 puncte (sursa video: CSM Oradea)

În prezent, în lotul pentru sezonul 2022-2023, Stephen Holt este cel de-al treilea jucător străin aflat sub contract cu CSM CSU. Ceilalți doi sunt sârbul Nikola Markovic şi americanul Erick Neal. Reamintim că, în această vară, CSM CSU Oradea a mai anunţat că le prelungeşte înţelegerea şi jucătorilor: Cătălin Baciu, Bobe Nicolescu, Enzo Vescan și Kristopher Richard. În afară de aceştia, a mai fost transferat şi jucătorul român Tudor Gheorghe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!