Municipalitatea va scoate la vânzare 500 de carduri de reduceri destinate turiştilor. Conform unei hotărâri adoptate marţi de Consiliul Local, pachetul turistic Oradea City Card va cuprinde un card de transport în comun nelimitat valabil pentru 48 de ore de la prima validare pe toate liniile din Oradea şi staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai, o minibroşură cu cupoane de reducere oferite de obiectivele turistice şi companiile private partenere municipalităţii şi o hartă turistică. Tariful pentru cardul de transport în comun a fost stabilit la 15 lei.

Pachetul pregătit de municipalitate va permite turiştilor să viziteze la jumătate de preţ Cetatea şi Turnul Primăriei, urmând ca lista să fie lărgită cu Grădina Zoologică, Teatrul Regina Maria şi Muzeul Ţării Crişurilor prin casele memoriale Aurel Lazăr, Iosif Vulcan şi Ady Endre.

Cupoanele de reduceri vor fi puse la dispoziţie de localurile de alimentaţie publică dispuse să intre în acest parteneriat pentru a atrage un număr cât mai mare de clienţi.

Pachetele turistice Oradea City Card vor fi puse în vânzare prin hoteluri, pensiuni din Oradea şi cele două staţiuni, chioşcuri de ziare, librării, puncte de informare turistică şi agenţii de turism.

Costurile pentru realizarea pachetului vor fi suportate de către Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune şi OTL.

Pachetele turistice de tipul City Card au fost implementate cu succes şi în alte zone cu un important potenţial turistic, iar în România au fost introduse în premieră în Constanţa. Oradea este cel de al doilea oraş din ţară care oferă astfel de facilităţi turiştilor.