Asociaţia Oradea Civică a anunţat, prin vicepreşedintele Cosmin Bursaşiu, că finanţează un inedit proiect teatral numit „Povestea corupţiei”, prin care încurajează bihorenii să-şi povestească propriile experienţe, situaţiile prin care au trecut şi în care au fost nevoiţi să dea şpagă, ciubuc, mită, atenţii, cadouri...

„Cele mai interesante poveşti vor fi puse în scenă de trupa de actori ai Teatrului Studio Act”, a explicat Bursaşiu într-o conferinţă de presă pe care Oradea Civică a organizat-o miercuri.

Acesta a îndemnat bihorenii să îşi relateze experienţele fie prin postări pe pagina de Facebook anume creată, Povestea Corupției, fie să le trimită pe mail, la cosmin.bursasiu@oradeacivica.ro.

„Oamenii care au ceva de spus să intre pe Facebook, să povestească, şi cele mai reuşite poveşti vor fi selectate pentru dramatizare. Spectacolele vor fi jucate la Studio Act”, a mai spus vicepreşedintele Asociaţiei Oradea Civică.

Organizaţia a fost înfiinţată anul trecut de orădenii care au protestat iniţial împotriva OG 13/2017 emisă de Guvernul Grindeanu, iar apoi împotriva tentativelor Guvernului Tudose de a goli de conţinut legile justiţiei, iar de anul acesta s-a implicat şi în viaţa comunităţii.

În preajma sărbătorilor de Paşti, de pildă, membrii săi au oferit ajutoare pentru elevii din Tămaşda (comuna Mădăras), au donat sânge la Centrul de Transfuzii din Oradea, au muncit voluntar făcând curăţenie pe malurile Crişului şi s-au alăturat campaniei „Fără penali în funcţii publice”, iniţiată de USR pentru a strânge semnăturile necesare modificării Constituţiei aşa încât aceasta să prevadă explicit interdicţia alegerii în funcţii de demnitate publică (de la consilier local până la preşedinte al României) a persoanelor condamnate pentru fapte penale săvârşite cu intenţie.