Coordonatorul Orchestrei Simfonice de Suflători din Oradea, Szekely Istvan, alături de preşedintele Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Oradea, Feher Tamas, şi de deputatul UDMR Szabo Odon, au anunţat organizarea unei a doua ediţii a Festivalului Parada, destinat formaţiilor de suflători.

Evenimentul va avea loc de sâmbătă, 5 iulie, până marţi, 8 iulie, inclusiv, pe o scenă ce va fi amplasată pe Corso, în aer liber, în spaţiul delimitat de restaurantul Irish Pub, grupul poeţilor maghiari şi strada Moscovei, în fiecare seară programul începând de la ora 19.00 şi încheindu-se la ora 21.00.

Potrivit prezentării făcute de Szekely Istvan, prima zi a festivalului este rezervată formaţiei orădene Dixie Wind Band, care va cânta "piese transcripţionate dansabil, samba, tango, jazz şi muzică clasică". Duminică vor urca pe scenă alte patru formaţii din Oradea: Cvartetul de Flautişti, Cvartetul de Clarinet Stadler, Cvartetul de Alămuri Presto Brass şi trupa de jazz Red Fiction, iar luni Cvartetul de Taragotişti Gregus din Kecskemet şi Ansamblul de Clarinetişti din Gyor (Ungaria).

În ultima zi a festivalului, marţi, scena va aparţine Orchestrei Simfonice de Suflători din Oradea, înfiinţată cu patru ani în urmă, repertoriul fiind acelaşi cu care formaţia alcătuită din 44 de muzicieni a obţinut primul loc, săptămâna trecută, la Concursul Internaţional de profil desfăşurat în Serbia, la Zrenjanin.

"Am dorit să sprijinim organizarea acestui festival pentru că muzica clasică, după părerea mea, trebuie să fie cât mai apropiată oamenilor, iar în această perioadă de vară instituţiile de cultură sunt în vacanţă. Un eveniment de acest fel va da culoare oraşului şi va aminti de vremurile când în Oradea aveau loc multe evenimente culturale", a spus, luni, deputatul Szabo Odon.