Parcul societății OTL se va îmbogăți cu 7 tramvaie noi, după ce proiectul depus în acest sens de Primăria Oradea a fost aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În același proiect este inclusă și achiziționarea a 45 de stații de încărcare electrice.

Potrivit studiului de oportunitate, un tramvai va costa circa 8,7 milioane de lei, fără TVA, a transmis vineri Primăria Oradea, în timp ce o stație de încărcare 123 de mii de lei, fără TVA. Urmează să fie organizate licitații pentru achiziția acestora, așadar deocamdată nu se știe ce marcă vor fi tramvaiele care vor fi adăugate flotei OTL.

„Municipiul Oradea continuă să finanțeze proiectele din domeniul transportului public de persoane astfel încât să crească atractivitatea mijloacelor publice de transport prin achiziția de tramvaie și autobuze noi dar și prin alte măsuri complementare care să conducă la creșterea confortului călătorilor”, se arată în informarea Primăriei.

Investiția totală se ridică la 79,7 milioane de lei, suma fiind prezentată cu TVA inclusă, adică 16,2 milioane euro (cu TVA). Întreaga investiție va fi realizată cu bani europeni, Primăria Oradea nefiind nevoită să o co-finanțeze.

Achiziția va fi făcută în urma aprobării de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a proiectului „Modernizarea flotei de tramvaie la nivelul Municipiului Oradea - etapa 1”, depus prin PNRR.

În ultimii doi ani, Oradea a cumpărat 20 de tramvaie și 22 de autobuze noi și a inaugurat o nouă linie de tramvaie în oraș, care leagă Calea Aradului de zona Ceyrat și Cantemir.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!