Primăria Oradea vrea să cumpere 7 tramvaie noi şi 45 de staţii de încărcare electrice în valoare totală de 16,2 milioane euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Întrunit marţi, în şedinţă de îndată organizată online, Consiliul Local a aprobat depunerea proiectului spre finanţare cu unanimitate de voturi şi fără comentarii.

Întrunit marţi, în şedinţă "de îndată" organizată online, Consiliul Local a aprobat depunerea proiectului spre finanţare cu unanimitate de voturi şi fără comentarii.

"Mulţumim pentru faptul că aţi reuşit să participaţi la această şedinţă. Era un material important şi nu am dorit să ratăm această oportunitate", a declarat viceprimarul Marcel Dragoş în încheierea întâlnirii online care a durat mai puţin de două minute.

Potrivit notei de fundamentare anexate proiectului de hotărâre, "tramvaiele vor fi noi, vor corespunde normelor europene cu privire la zgomot şi trebuie să fie confortabile, cu podeaua coborâtă 100%, acţionate cu curent alternativ, cu echipamente electronice de putere şi comandă cu microprocesor, cu recuperare de energie la frânare".

Ofertantul va trebui să îşi asume inclusiv costurile cu instruirea personalului OTL pentru operarea noilor garnituri, punerea în funcţiune a noilor tramvaie şi reviziile tehnice din perioada de garanţie.

În ceea ce priveşte achiziţionarea staţiilor de încărcare electrice, obligatorie prin ghidul solicitantului, aceasta va fi făcută, centralizat, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru a obţine un preţ cât mai bun.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!