Oradea are inimă. Consiliul Local a aprobat joi cu unanimitate de voturi şi fără comentarii acordarea unui ajutor financiar în valoare de 600.000 lei pentru ajutoarea localităţilor Rieni, Bunteşi, Pietroasa şi Vaşcău afectate de furtuna din 17 septembrie.

"Suma a fost stabilită în funcţie de capacitatea financiară a oraşului. Atât a considerat Direcţia Economică că putem acorda fără a perturba activitatea Primăriei", a declarat primarul Ilie Bolojan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă care a precedat şedinţa în plen.

Potrivit hotărârii adoptate, cele mai mari sume vor reveni localităţilor cel mai grav afectate. Astfel, cea mai mare sumă, de 207.000 lei, va reveni comunei Rieni, umată de Bunteşti, cu 161.000 lei, şi Pietroasa, cu 116.000 lei. Oraşul Vaşcău va primi 116.000 lei.

Destinaţia banilor, care urmează să fie plătiţi din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Local, va fi stabilită de reprezentanţii administraţiilor locale din cele patru localităţi afectate.

"Sumele vor fi virate către bugetele locale astfel încât să fie folosite de fiecare administraţie locală în parte unde găseşte de cuviinţă", a declarat Bolojan.

Judeţul Bihor a fost lovit la mijlocul lunii septembrie de o furtună de o violenţă rară, care a afectat 700 hectare de teren de pădure, provocând 37 de răniţi şi lăsând 20.000 de persoane fără curent electric.