Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, Oradea va fi capitala taekwondo-ului WT din România. Aceasta, deoarece la Arena Antonio Alexe se vor desfăşura întrecerile ediţiei din acest an a Cupei României, organizată sub egida Federaţiei Române de Taekwondo WT şi a Ministerului Sportului.

Este vorba despre ediţia cu numărul 23, la care se aşteaptă să participe în jur la 500 de sportivi de la cluburi din întreaga ţară. De altfel, până joi se înscriseseră deja peste 430 de concurenţi, proveniţi de la 31 de cluburi ale ţării.

După cum a declarat pentru BIHOREANUL Zoltan Mureşan, preşedintele clubului White Lion Oradea, care alături de CS Crişul se ocupă de organizarea competiţiei, sportivii se vor întrece în aceste două zile la proba kyorugi, cea care este proba olimpică, pe următoarele categorii de vârstă: U8, U10, U12, cadeţi (U14), juniori (U18) şi seniori.

Oradea va avea reprezentanţi sportivi de la cluburile coorganizatoare. Astfel, clubul White Lion (antrenor Daniel Bîrneţ) va participa cu 20 de concurenţi, iar clubul Crişul (antrenor acelaşi Daniel Bîrneţ) va participa cu 3 sportivi.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, întrecerile sunt programate în intervalul orar 9 – 17, iar intrarea spectatorilor este liberă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!