Oradea va găzdui în acest sfârşit de săptămână primul turneu de clasa A din România la taekwon-do. Este vorba de Romanian Open Taekwon-do ITF Championships, concurs care va fi organizat sâmbătă de Federaţia Română de Sporturi Marţiale Coreene, prin clubul CS King-Do Oradea, la Arena Antonio Alexe.

În cadrul unei conferinţe de presă, ce a prefaţat competiţia, organizatorii, Romeo Tulkos, vicepreşedinte al Federaţiei, şi Andreea Ganea, preşedintele clubului King-Do Oradea, au precizat că deja s-au înscris 232 de sportivi din opt ţări, Austria, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucraina, Ungaria şi România. Aceştia au menţionat însă că mai sunt aşteptaţi sportivi cel puţin din încă două ţări, Slovacia şi Slovenia.

Cu acest prilej, vor fi prezenţi la Oradea oameni importanţi ai acestui sport şi anume Mario Bogdanov, vicepreşedinte al Internaţional Taekwo-do Federation, Kim Sung Hwan, secretar general al aceluiaş for, Kim Ung Chol, director de concurs sau Vergiliy Sitnilski, membru în Comisia Europeană de Arbitraj. În ceea ce priveşte participarea sportivilor, Oradea va fi reprezentată de karateka de la două cluburi, CS King-Do şi Royal Kwon.

Întrecerile vor debuta sâmbătă dimineaţa, de la ora 8,30 şi se vor desfăşura pe patru suprafeţe de luptă. De asemenea, în program mai figurează şi probele de tehnici speciale şi spargeri de forţă.

La ora 15,00 este programată festivitatea de deschidere, la care va fi prezent şi Pasztor Sandor, preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, iar intrarea spectatorilor este liberă.

"Sportivii orădeni au efectuat un stagiu de pregătire centralizată înaintea unei astfel de întreceri la Sălard, iar pentru ei este foarte important să urce pe podium, având ca obiectiv principal câştigarea cât mai multor medalii", a declarat Andreea Ganea, preşedintele clubului King-Do Oradea.