Oradea va găzdui întrecerile Campionatului Național de judo pentru tineret (U23). Competiția, programată a se desfășura la Arena „Antonio Alexe”, sâmbătă, cu începere de la ora 9, va cuprinde probe doar la individual,  atât la feminin, cât și la masculin.

Evenimentul este organizat de CSM Oradea şi Judo Club Liberty Oradea, iar la concurs vor fi prezenţi aproximativ 250 de judoka de la cluburi din întreaga ţară.

Oradea va fi reprezentată de peste 20 de sportivi de la CSM JC Liberty, sportivi pregătiţi de antrenorii Aurelian Fleisz, Alexandru Goncearenco, Olimpia Ianc şi Emil Morar. Obiectivul acestora este obţinerea unui număr cât mai mare de medalii, dar cel puțin patru titluri naționale.

„Mizăm pe cel puţin patru-cinci titluri naţionale. În mod normal, sportivi ca Larisa Florian la categoria 52 kg, Andreea Florian la 57 kg, Lorena Podelenczki la 70 kg, Mădălina Pantea la 78 kg, Mircea Pop la 81 kg, Farkas Zoltan la 90 kg sau Luca Kunszabo la 100 kg, nu ar trebui să rateze medaliile de aur la categoriile lor de greutate. Vor concura însă şi mulţi juniori, care au şi ei şansele lor de a ajunge pe podium”, a declarat antrenorul Emil Morar.

În prima parte a zilei de sâmbătă, cu începere de la ora 9, sunt programate meciurile eliminatorii de pe tablourile tuturor categoriilor, iar semifinalele și finalele vor debuta în jurul orei 15.