Stadionul de la Universitate găzduieşte în acest sfârşit de săptămână turneul final al Campionatului Naţional Universitar la fotbal, competiţie la care participă cele mai bune şase echipe de fotbal ale universităţilor din ţară. Printre acestea se regăseşte şi formaţia Universităţii din Oradea, gazda turneului.

Celelalte cinci echipe sunt cele ale Universităţii de Vest din Timişoara, UNEFS Bucureşti, Universităţii de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" Iaşi, Universiăţii din Petroşani şi Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.

Toate aceste formaţii au obţinut calificarea la turneul final după ce au participat la o etapă preliminară, care s-a desfăşurat în perioada 6 aprilie – 10 mai, cu jocuri tur-retur şi la startul căreia s-au aliniat 10 selecţionate ale universităţilor din centrele universitare: Alba Iulia, Arad, Bucureşti, Iaşi, Oradea, Petroşani, Sibiu şi Timişoara. 

Apoi, Universitatea din Oradea a fost desemnată în premieră gazdă a turneului final (19-22 mai). Departamentul de organizare a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal Oradea 2022 este coordonat de prof. Alexandru Ilieş, directorul competiţiei.

Pentru organizarea turneului final, Universitatea din Oradea beneficiază de sprijin, prin parteneriatele cu AJF Bihor, LPS Bihorul Oradea şi DJST Bihor.

În prima fază, cele şase echipe calificate au fost împărţite în două grupe, pentru ca echipele de pe primul loc să îşi dispute finala competiţiei.

Joi, vineri şi sâmbătă au loc meciurile din faza grupelor, iar duminică finalele. Meciul pentru locul 3 (finala mică) este programat de la ora 10, iar marea finală cu începere de la ora 12.

Din Grupa A fac parte echipele: Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" Iaşi şi Universitatea din Petroşani.

Echipa Universităţii din Oradea a fost repartizată în Grupa B, alături de formaţiile de la UNEFS Bucureşti şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!