1835. Prima arenă a Oradiei
Grădina Rhédey, care ocupa teritoriile actualului parc Bălcescu şi a grădinii zoologice, era în secolul XX principalul loc de loisir a orădenilor. Amplasată în partea de sud-vest a oraşului, grădina avea şi un pavilion sportiv. În 1835, această parte a grădinii a fost preluată de nou înfiinţata Asociaţie civică de tir din Oradea Mare, în fruntea căreia era contele Albert Frimont, cunoscut drept întemeietorul satului Palota. Asociaţia a avut rezultate inconstante, fiind desfiinţată şi reînfiinţată în anii 1850.
În aceeaşi perioadă, în această parte a Grădinii Rhédey, pe lângă câteva facilităţi necesare desfăşurării activităţii sportive, funcţiona unul dintre cele mai bune restaurante din urbe.
Fiindcă interesul orădenilor pentru sport era în creştere, autorităţile au decis să amenajeze aici arena sportivă a oraşului, care a fost inaugurată la 4 iunie 1895. Tot atunci a fost dată în folosinţă o clădire cu parter şi două mici turnuri, pentru dans, un nou restaurant şi un bufet, proiectul aparţinându-i lui Rimanóczy Kálmán.
Între sporturile care se practicau aici se numărau gimnastica, ciclismul, tenisul şi patinajul, fiind constituită chiar şi o asociaţie a patinatorilor.
2018. Pavilionul a devenit liceu sportiv
Primul concurs de ciclism a fost organizat în arena sportivă pe 14 mai 1898, iar primul meci de fotbal a avut loc la 2 iunie 1902. Stadionul dispunea de o tribună acoperită, pe structură de lemn, iar primul club sportiv modern care a activat aici a fost Nagyváradi Atlétikai Club (NAC sau CAO – Clubul Atletic Oradea), cunoscut mai ales pentru echipa de fotbal.
În perioada interbelică, aici se desfăşurau meciurile Clubului Sportiv Bihorul. În anii ’30, arena a purtat numele "Voievodul Mihai". În perioada comunistă, a găzduit competiţii dedicate tinerilor, stadionul consacrându-şi denumirea "Stadionul Tineretului". Ulterior, în zonă a început să funcţioneze Liceul cu Program Sportiv Bihorul.
În prezent, stadionul, cu o capacitate de 5.000 locuri şi pistă de atletism, găzduieşte competiţii pentru copii şi tineret, campionate şi cupe şcolare, iar liceul sportiv are secţii de atletism, fotbal, înot, tenis de câmp, baschet, gimnastică, scrimă, judo, lupte greco-romane. În total, LPS Bihorul are peste 1.000 de elevi înscrişi, circa 650 sportivi legitimaţi şi un palmares bogat în campionate naţionale pentru copii şi juniori.