În şedinţa de joi, Consiliul Local Oradea a aprobat, de această dată cu unanimitate de voturi, aplicaţia de finanţare pentru etapa a doua a programului de reabilitare a sistemului de termoficare urbană, care va consta în amenajarea a 28,3 kilometri de reţea magistrală.

Durata de finalizare a investiţiei este de şapte luni, din care două luni pentru proiectare şi cinci pentru execuţie. Lucrările sunt estimate la circa 33,5 milioane euro, din care 15,2 milioane euro este contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune, 10,7 milioane euro este cofinanţarea naţională de la bugetul de stat, iar diferenţa de 7,7 milioane euro este asigurată de la bugetul local.

Investiţia vine în completarea lucrărilor finanţate în cadrul etapei I de reabilitare a sistemului de termoficare al municipiului Oradea, aflată în prezent în execuţie, cu termen de predare la finalul anului 2015.

Acestea cuprinde de la construirea noii centrale pe gaz ce va înlocui actualul CET, până la reabilitarea a 17,5 kilometri de reţea din magistralele M1 şi M3, precum şi racordurile la punctele termice ce le deservesc.