Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat vineri, pentru a treia oară în acest an, lista oraşelor şi comunelor din Bihor în care, din cauza pandemiei, se impun restricţii în activitatea HoReCa, de cultură şi de divertisment.

Faţă de precedenta actualizare, operată luni, 11 ianuarie, numărul localităţilor din Bihor în care se impun măsuri de limitări şi restricţii a crescut de la 38 la 40, astfel încât CJSU a adoptat vineri o nouă Hotărâre, nr. 4/2021.

Potrivit acesteia, de la prima oră a zilei de sâmbătă, 16 ianuarie, activităţile culturale şi de divertisment, precum şi cele de tip HoReCa sunt interzise în spaţii interioare în următoarele 9 unităţi administrativ-teritoriale cu o incidenţă a cazurilor Covid cumulate pe ultimele 14 zile mai mare de 3 la 1.000 de locuitori: Lazuri de Beiuş (5,59), Chişlaz (5,29), Vadu Crişului (4,99), Sântandrei (4,17), Pocola (3,97), Şuncuiuş (3,57), Câmpani (3,36), Brusturi (3,35) şi Abram (3,27).

Sub pragul de 3 la mie, dar mai mare de 1,5, sunt alte 31 UAT-uri, unde activităţile mai sus enumerate se pot desfăşura în spaţii interioare, dar fără a se depăşi 30% din capacitatea maximă a acestora. Prima pe această listă este Oradea, cu o incidenţă a cazurilor Covid cumulată pe ultimele 14 zile de 2,97 la mia de locuitori, deci foarte aproape de scenariul roşu.

Municipiul reşedinţă de judeţ este urmat de Lazuri de Beiuş, Nucet, Măgeşti, Copăcel, Borod, Paleu, Toboliu, Lunca, Ceica, Mădăras, Nojorid, Vârciorog, Cherechiu, Beiuş, Drăgăneşti, Oşorhei, Şoimi, Bulz, Săcădat, Sânmartin, Ştei, Şinteu, Remetea, Sâniob, Cărpinet, Sânnicolau Român, Abrămuţ, Aleşd, Marghita şi Boianu Mare.