Sâmbătă, 7 mai, Palatul Copiilor - Shogunul Oradea va organiza la Oradea Shopping City cea de-a VI-a  ediţie a Campionatului Naţional Şcolar de Karate şi Discipline Asociate, respectiv a XVII- a ediţie a Cupei "Palatului - Shogunul" 2016, întreceri care vor avea loc sub egida Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

"Manifestarea sportivă are ca scop mai multe obiective: asigurarea condiţiilor pentru sportivii români de a câştiga experienţă de competiţie cu alţi sportivi, consolidarea relaţiilor între cluburile sportive, buna colaborare şi  prietenie între diferite stiluri şi circuite de karate, testarea sportivilor care urmează sa participe la competiţiile naţionale şi internaţionale, respectiv popularizarea şi promovarea disciplinei de karate ca sport", se arată în comunicatul clubului organizator.

Astfel, concursul, care "se doreşte a fi evenimentul anului în cadrul sportului şcolar-preuniversitar la karate", va avea două clasamente distincte. "Pentru cluburile naţionale de karate se premiază cu Cupa "Palatului - Shogunul" 2016, pentru cluburile aparţinând de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (palate şi cluburi ale copiilor şi elevilor) se premiază în cadrul Campionatului Naţional Şcolar de Karate şi Discipline Asociate. Punctajul este acelaşi în ambele variante: locul I - 15 puncte, locul II - 10 puncte, locul III - 5 puncte", se mai arată în acelaşi comunicat.

Competiţia va reuni mai bine de 250 de sportivi la toate grupele de vârstă, de la copii, mini-cadeţi, cadeţi, juniori şi tineret U 21, provenind de la 25 cluburi din ţară.

Deschiderea oficială a competiţiei este programată de la ora 12.30, după care vor avea loc întreceri la probele de kumite individual şi pe echipe.