Investiţi aici! Agenţia de evaluare financiară Fitch Rating a reconfirmat ratingul Oradiei de "BBB minus" cu perspectivă stabilă. Acesta este primul calificativ acordat localităţilor recomandate pentru investiţii.

"Confirmarea de către Fitch a ratingurilor pentru creditele pe termen lung în valută şi în monedă locală reflectă performanţa financiară robustă, care permite municipiului Oradea să menţină o performanţă operaţională solidă şi o pondere a datoriei consistentă", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Calificativul a fost acordat ţinând cont de strategia de investiţii a oraşului, care ar putea implica o creştere a datoriei publice, dar şi de volumul stabil al încasărilor din taxe şi impozite, pe fondul dezvoltării economice a municipiului şi creşterii ratelor de colectare.

"Perspectiva stabilă reflectă opinia agenţiei de evaluare financiară că, pe termen mediu, nivelul datoriei municipiului va rămâne în linie cu estimările, în urma gestionării prudente a datoriei", se mai menţionează în comunicat.

Localitate cu 196.367 de locuitori, Oradea beneficiază de pe urma proximităţii graniţei cu Ungaria şi a dezvoltării unui lanţ de parcuri industriale care au atras investitori şi forţă de muncă. Plaformele industriale au atras investiţii străine directe de 285 milioane euro şi au dus la apariţia a 6.250 locuri de muncă.