RER Ecologic Service a dat azi noapte prima bătălie importantă cu nămeţii din această iarnă. Potrivit unui comunicat al Primăriei, operatorul de salubritate a scos pe străzile orădene încă de marţi seară 12 utilaje pentru a împrăştia material antiderapant, sare şi clorură de calciu.

La miezul nopţii, RER Ecologic a trimis în oraş 17 utilaje de pluguit zăpada, după care în zorii zilei a fost reluată împrăştierea de material antiderapant. Utilajele au acţionat cu prioritate pe străzile din urgenţa I, adică intrările şi ieşirile din oraş, străzile principale, bulevardele şi liniile de transport în comun.

Echipele de deszăpezire au mai intervenit pe podurile orădene, unde carosabilul şi trotuarele prezintă un pericol sporit de îngheţ şi acţionează în prezent pentru curăţarea trotuarelor şi trecerilor de pietoni.

După finalizarea deszăpezirii pe arterele din urgenţa I, RER Ecologic Service va trece la curăţarea străzilor asfaltare din cvartalele de blocuri.

"În condiţii de iarnă"

"Am fost încă de azi noapte în teren, când s-a acţionat cu material antiderapant, după care au ieşit pe străzi plugurile. La acestă oră, chiar dacă mai greu, se circulă în condiţii normale de iarnă", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Primăria a făcut miercuri un apel la populaţie şi agenţii economici să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Contravenienţii riscă amenzi de 500 - 2.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv 1.500 - 2.500 lei în cazul persoanelor juridice.

Poliţia Locală a împărţit în această săptămână 60 de somaţii pentru necurăţarea trotuarelor din faţa imobilelor. Avertismentele se vor transforma în amenzi în cazul în care persoanele somate nu au luat măsuri de deszăpezire a trotuarelor.