Oradea va avea o școală postliceală de turism sub licența renumitei școli hoteliere din Laussane.

Cu două specializări

Consiliul Local și-a dat miercuri, în ședință extraordinară, acordul de principiu pentru înființarea în cadrul Colegiului Economic Partenie Cosma a unei școli postliceale de turism cu licența Școlii Hoteliere din Lausanne din Elveția și încheierea unui contract de colaborare între colegiu și Fundația Didactica, deținătoarea licenței pentru această școală în România.

„Până la autorizarea provizorie a cursurilor, care se vor organiza în cadrul Colegiului Economic Partenie Cosma sub coordonarea și licența École hôtelière de Lausanne, în campusul școlar al colegiului recent restaurat din fonduri europene se vor organiza cursuri de perfecționare cu două specializări: executive chef și manager în industria ospitalității, cursuri care se vor transforma în specializări ale învățământului postliceal după autorizare”, se menționează în Hotărârea de Consiliu Local adoptată miercuri.

Școală de top mondial

Hotărârea a fost adoptată au 24 de voturi din 25 de consilieri prezenți, în condițiile în care liberalul Daniel Negrean (foto), directorul Colegiului Național Partenie Cosma, s-a abținut de la vot pentru a nu se afla în conflict de interese.

Potrivit materialului adoptat, conducerea colegiului va încheia un protocol de colaborare cu Fundația Didactica, deținătoarea licenței EHL pentru România, în baza căruia va pune la dispoziția acesteia baza materială necesară funcționării școlii.

École Hôtelière de Lausanne se numără printre cele mai bune școli de ospitalitate la nivel mondial. EHL a fost cotată pe primul loc în lume de către QS World University Ranking for Hospotality and Leusure Management în 2020 și de către CEO World ranking.