O nouă veste bună pentru iubitorii sportului cu mingea la coș din Bihor! Oradea va găzdui, pentru a cincea oară consecutiv și a șasea oară în ultimii opt ani, un campionat european de baschet. Este vorba despre Campionatul European U20 feminin - Divizia B, care va avea loc în perioada 7-15 iulie 2018.

Decizia a fost luată de board-ul FIBA Europe, care s-a reunit în cursul zilei de sâmbătă, la Munchen, unde a dezbătut mai multe subiecte cu privire la baschetul juvenil, incluzând locul de organizare al fiecărei competiții destinate echipelor naționale.

Cu această ocazie, Oradea a fost desemnată gazdă pentru cel de-al doilea eșalon al competiției continentale feminine de tineret.

După cum anunță site-ul clubului CSM Oradea, „FIBA Europe nu a anunțat numele participantelor pentru acest eveniment, dar cert este că în vara lui 2018 vor juca 257 de echipe naționale în 16 competiții cu statut de Campionat European”.

De menționat că în sezonul 2017 la U20 feminin au participat 12 echipe naționale și este de așteptat ca numărul să fie același pentru turneul de la Oradea.

Divizia A a Campionatului European U20 feminin - ediția 2018 va avea loc în aceeași perioadă, la Sopron, în Ungaria.


Iată evenimentele similare care au fost găzduite de Oradea de-a lungul timpului:

Campionatul European U18 feminin Divizia A - ediția 2011

Campionatul European U18 feminin Divizia B - ediția 2014 (în parteneriat cu Timișoara)

EuroBasket Women 2015 (în parteneriat cu Timișoara și patru orașe din Ungaria)

Campionatul European U16 feminin Divizia B - ediția 2016

Campionatul European U20 masculin Divizia B - ediția 2017