Municipiul Oradea va găzdui la jumătatea lunii septembrie şi Cupa României la polo, după ce şi Federaţia Română de Baschet a decis să atribuie municipiului de pe Crişul Repede organizarea unei grupe din prima fază a Cupei României.

Turneul Cupei României la polo pe apă seniori, ediţia 2023-2024, se va desfăşura la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, în perioada 14-17 septembrie.

După cum transmite clubul CSM Oradea, decizia a fost luată de către Biroul Federal al Federației Române de Polo, care a luat astfel în considerare solicitarea clubului de a găzdui evenimentul.

„Astfel, după mulți ani în care turneul de Cupa României s-a desfășurat în alte locații, evenimentul se va desfășura din nou pe malul Crișului Repede”, precizează conducătorii clubului CSM, pe site-ul oficial.

Şi turneul aferent ediţiei din acest an a Cupei României la polo va avea un sistem de desfăşurare cu meciuri eliminatorii, dar acesta va fi definitivat în funcție de numărul echipelor înscrise în competiție.

Dacă vor participa opt echipe, se vor disputa sferturi de finală, semifinale, turneul locurilor 5-8, cu jocurile de clasament, respectiv finala și meciul pentru medalia de bronz.

Conform CSM Oradea, Biroul Federal a decis ca în sferturile de finală să se joace, în funcţie de clasamentul final din sezonul competițional 2022-2023, astfel:

- Locul 1 vs Locul 5
- Locul 2 vs Locul 6
- Locul 3 vs Locul 7
- Locul 4 vs Locul 8

De menţionat însă că tot în luna septembrie, dar cu o săptămână mai devreme, respectiv în perioada 7-10 septembrie, la Bazinul Acoperit Crișul din Oradea se va desfăşura şi ediţia din acest an a Cupei României la polo pe apă feminin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!