Aleșii bihorenilor au aprobat, vineri, în unanimitate, asocierea Consiliului Județean cu Federația Română de Karate Tradițional în scopul organizării la Oradea, luna viitoare, a ediției din acest an a finalei Campionatului național de karate tradițional pentru copii.

Potrivit hotărârii votate în unanimitate, ediția 2023 a competiției se va desfășura între 6 și 8 octombrie, la Arena Antonio Alexe, la aceasta urmând să participe 600 de mici sportivi, între 5 și 13 ani, legitimați la 50 de cluburi din întreaga țară.

Odată cu acordul de asociere, consilierii județeni și-au dat acordul și pentru ca administrația județeană să aloce pentru desfășurarea evenimentului suma de 6.000 lei, la solicitarea Federației Române de Karate Tradițional, bani din care vor fi plătite medaliile pentru câștigătorii întrecerilor.

Asocierea între Federație și Consiliul Județean Bihor, și implicit organizarea la Oradea a competiției au fost inițiate de unul dintre aleșii bihorenilor, Alina Popa (PSD), instructor de karate, care a ținut să-i mulțumească atât președintelui Ilie Bolojan pentru „deschiderea de care ați dat dovadă”, cât și celorlalți colegi, care au votat propunerea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!