Competiţiile oficiale de minifotbal din România vor reveni în forţă în această vară, după cum transmite federaţia naţională de specialitate. Acestea vor reveni însă chiar la Oradea, aici unde, în perioada 4-6 iunie, se va desfăşura prima competiţie oficială după mai bine de un an de pauză, cauzată de pandemia Covid-19.

Conform managerului echipei AEK Oradea, Spiridon Baltsavias, este vorba despre Supercupa României, competiţie la care vor participa campioanele din cele 41 de judeţe.

"Federaţia a apreciat investiţiile făcute în terenurile de la Baza Tineretului şi Baza AEK şi ne-a dat nouă dreptul de organizare. Va fi o competiţie extrem de puternică, urmând a fi prezenţi cei mai buni jucători de minifotbal din ţară", a precizat managerul AEK Oradea.

Judeţul Bihor va fi reprezentat de multipla campioană AEK Oradea, echipă care s-a întărit substanţial în ultimul timp. Astfel, după ce l-a adus pe triplul campion european Mircea Popa "Ciucă", trupa condusă de Spiridon Baltsavias l-a mai transferat în această perioadă şi pe golgheterul Andrei Nemiţanu, câştigător de Champions League şi cel mai bun jucător din România în 2018, dar şi pe Dragan-Robert Paulevici, sportiv care a fost desemnat cel mai bun jucător la Campionatul European de Minifotbal din 2018.

Oradea va reveni, astfel, în forţă cu organizarea competiţiilor de minifotbal. De altfel, se ştie deja, oraşul de pe Crişul Repede a devenit un pol important în minifotbalul românesc, după ce şi în trecut a mai găzduit diferite competiţii majore, cum ar fi turneul final al Campionatului Naţional, dar şi turneul final al Campionatului Firmelor şi Instituţiilor Publice sau Campionatul Regional. De asemenea, şi echipele naţionale de minifotbal ale României au evoluat de mai multe ori aici.

Pentru Supercupa României, de la începutul lunii iunie, se va respecta ultimul protocol medical pe bază de testări rapide antigen, la turneu fiind aşteptaţi aproximativ 700 de jucători.

Meciurile se vor desfăşura pe cele şase terenuri de la Baza Sportivă Tineretului şi pe cele două de la Baza AEK.