Campionatul European de handbal feminin din 2026 va fi găzduit de cinci țări, printre care și România. Partidele din țara noastră vor avea loc în arenele din Oradea și din Cluj-Napoca, potrivit unei informări oficiale făcute vineri de Federația Română de Handbal.

„Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal a decis să aloce organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026 Cehiei, Poloniei, României, Slovaciei și Turciei, într-o mișcare menită să ducă handbalul feminin de top pe cât mai multe piețe europene posibil”, precizează reprezentanții FRH. 

Oficialii Federației Europene de Handbal au evaluat oferta comună a celor cinci țări, au analizat posibilele audiențe și chiar au făcut vizite în teren. 

Astfel, Oradea va găzdui meciurile uneia dintre grupele preliminare ale CE. Nu se menționează în care dintre sălile orașului se vor ține aceste partide, dar probabil va fi vorba despre Oradea Arena, cu peste 5.000 de locuri. 

„Runda preliminară se va desfășura cu câte o grupă în fiecare dintre următoarele orașe: Oradea, Cluj Napoca, Antalya, Brno, Katowice și Bratislava. Grupele principale vor evolua la Cluj Napoca și Katowice. Orașul polonez Katowice, care a fost deja gazdă în cadrul EHF EURO 2016 la handbal masculin, precum și la Campionatul Mondial IHF de handbal masculin din 2023, va primi echipele din weekendul final”, arată FRH.

Campionatul a fost relocat după ce găzduirea lui în Rusia nu a mai fost posibilă, în contextul războiului și relațiilor diplomatice precare cu Moscova.

EURO 2026 este programat pentru perioada 3-20 decembrie 2026. Va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!