Federaţia Română de Baschet a anunţat că Oradea va găzdui meciurile unuia dintre turneele din noul sezon al Ligii Naţionale.

După turneul din Cupa României, Arena Antonio Alexe va fi, astfel, gazdă, din nou, şi pentru jocurile turneului de campionat programat în perioada 10-13 decembrie.

După cum transmite clubul CSM Oradea, "forul organizator al Ligii Naţionale de baschet masculin a stabilit să organizeze noua ediţie de campionat sub formă de bule, similar celor în care s-a desfăşurat faza de calificare a Cupei României".

Patru din cele 14 echipe angrenate în Liga Naţională vor evolua, astfel, la Oradea, în cadrul primelor trei etape din noua ediţie. Este vorba despre formaţiile CSM CSU Oradea, SCM Timişoara, CSM Târgu Jiu şi CSM Galaţi.

Cele patru echipe care îşi vor da întâlnire la Arena Antonio Alexe din Oradea, în perioada 10-13 decembrie, vor evolua după sistemul fiecare cu fiecare.

Federaţia Română de Baschet a stabilit şi programul jocurilor de la turneul orădean, după cum urmează:

Etapa 1 (joi, 10 decembrie):

CSM CSU Oradea - CSM Târgu Jiu

SCM Timişoara - CSM Galaţi

Etapa a 2-a (vineri, 11 decembrie):

CSM Galaţi - CSM CSU Oradea

CSM Târgu Jiu - SCM Timişoara

Etapa a 3-a (duminică, 13 decembrie):

CSM CSU Oradea - SCM Timişoara

CSM Galaţi - CSM Târgu Jiu

Din păcate, încă, din cauza pandemiei şi în confirmitate cu prevederile impuse de autorităţi, accesul publicului nu va fi permis nici la aceste jocuri.

În acest an se va mai desfăşura un turneu, aferent etapelor 4-6, între Crăciun şi Anul Nou, însă locul de desfăşurare nu a fost stabilit încă.