Municipiul Oradea va găzdui, în premieră, în această lună, un turneu din cadrul European Youth Basketball League. Astfel, baschetul continuă să aibă parte de tratament special la Oradea, iar prima lună anului 2018 vine cu o competiţie juvenilă pentru iubitorii baschetului din urbea de pe Criş.

Aflată la cel de-al doilea sezon în competiţia amintită, cea mai mare destinată baschetului juvenil pe plan european la nivel de cluburi, Academia CSM Oradea a primit organizarea unui turneu. Acesta se va desfăşura între 19 şi 21 ianuarie şi este destinat sportivilor născuţi după 1 ianuarie 2004.

După cum anunţă clubul orădean pe site-ul oficial, evenimentul va avea loc la Sala Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea. El se bucură de participarea unor echipe din şase ţări: Germania, Cehia, Serbia, Polonia, Ungaria şi România. De notat că formaţiile participante au evoluat în cadrul primului turneu în luna septembrie 2017, la Radom, în Polonia. Aici, formaţia orădeană a obţinut trei victorii din patru meciuri disputate.

Accesul publicului la turneul de la Oradea va fi liber.