Vocea poporului grăieşte: "Bolojan nu iubeşte fotbalul, a desfiinţat echipa fanion şi va dărâma bătrânul stadion spre desfătarea dezvoltatorilor imobiliari şi pentru a şterge orice urmă de fotbal din istoria Oradiei". Alţii susţin altceva: "Bolojan a imaginat un stadion nou şi acum vrea să facă şi echipă, altfel nu se explică fuziunea FC Bihor cu CAO. De ce să dăm bani din impozitele noastre pentru o activitate care s-a dovedit o gaură neagră şi o metodă patentată de sifonare a banului public?".

Cred că nu construirea sălii sporturilor și cea a stadionului au fost cele mai complicate investiţii din administraţia Bolojan-Birta. Problemele cu autorizaţiile, cu terenul, cu asigurarea fondurilor sunt mizilicuri pe lângă ce urmează.

Este de domeniul evidenţei că, după inaugurarea noii săli de sport şi construirea stadionului, baza sportivă va fi la ani lumină faţă de oferta sportivă a municipiului. Cum s-ar zice, avem deja potcoavele, dar ne mai lipsesc caii.

În principiu nu e rău ca, înainte de a investi în echipe, să ai o infrastructură sportivă impecabilă, chit că lucrurile ar putea merge şi în paralel. Edilii trebuie să se aştepte la reacţii din partea celor care nu înţeleg de ce ne trebuie mândreţi de baze sportive, dacă nu avem echipe.

Din păcate, e puţin probabil să avem echipe şi în alte sporturi, câtă vreme şeful CSM-ului este interesat exclusiv de baschet, unde-i cald şi bine.

Ca să poţi utiliza sala cea nouă şi stadionul şi pentru altceva decât concerte sau adunări de partid, trebuie să faci echipe de handbal şi de volei, chiar dacă pentru asta trebuie să mai ciopleşti din generosul buget acordat baschetului.

Apoi e vremea ca Primăria, în strânsă legătură cu Inspectoratul Şcolar, să stimuleze sportul juvenil, unde nici nu ar avea probleme cu asigurarea legală a finanţării, fiind vorba de amatori.

Asta, pentru că ideea de a importa vedete expirate pe bani veritabili s-a dovedit falimentară în timp. E drept că nu pentru toată lumea...